Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Με μια κλασική γραφειοκρατική απάντηση, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αποσιωπά τα θέματα ουσίας που τέθηκαν με ερώτησή του στη Βουλή από τον βουλευτή Λέσβου κ. Νίκο Σηφουνάκη, σε σχέση με την εικόνα εγκατάλειψης της ΜΑΡΙΝΑΣ και την μη εισέτι λειτουργία της.
Έτσι, αντί να εξηγηθεί στον Λεσβιακό λαό για την επί τέσσερα χρόνια τώρα αδράνεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αξιοποίηση ενός από τα πιο αναπτυξιακά έργα της Λέσβου, που σχεδίασε και δρομολόγησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούν με απάθεια την απαξίωση του μεγάλου αυτού έργου, την καταστροφή των εγκαταστάσεών του και την άθλια κατάσταση που επικρατεί εντός αλλά και στους πέριξ χώρους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι, όπως αναφέρει ο Υπουργός κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος, στο άμεσο μέλλον (!) να ξεκινήσει διεθνής διαγωνισμός για ανάδειξη ιδιώτη επενδυτή που θα  αναλάβει την εκμετάλλευση της μαρίνας της Μυτιλήνης. Είναι τραγικό ότι ακόμα δεν ξεκίνησε η διαδικασία της προκήρυξης για την παραχώρηση της χρήσης της, όπως η προηγούμενη Υπουργός είχε δεσμευθεί πριν δύο χρόνια
Δυστυχώς δύο χρόνια μετά, καμία δέσμευση δεν λαμβάνεται για την άμεση λειτουργία της σε συνεννόηση με τον Δήμο της Μυτιλήνης, για να  υπάρξει ένα βιώσιμο σχήμα εκμετάλλευσης της μαρίνας σε όφελος της περιοχής και των κατοίκων της Μυτιλήνης όπως σχεδιάστηκε από εμάς και δαπανήθηκαν πολύτιμοι οικονομικοί πόροι του Β΄ και Γ΄ ΚΠΣ.
Λυπάμαι επίσης που ο Υπουργός δεν απαντάει για τις καταστροφές που προκλήθηκαν  στις υποδομές της Μαρίνας, για την άθλια κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο – νότια στον Ναυτικό Όμιλο, αλλά και Βόρεια προς το παρκινγκ, όπου δεν ολοκληρώθηκε η αναγκαία πυκνή δενδροφύτευση και ο χώρος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, απόρριψης μπαζών και εγκαταλελειμμένων οχημάτων.